Eerder Nieuws

Opening Hasselbraampark

Plukroute Princenhage groeit door. Voorjaar 2018 werden al pruimenbomen en bloemen in het Hasselbraampark geplant. Gevolgd door vele andere perken, in goede samenwerking met gemeente Breda en ook Princenhage groen. Nu is het zo ver!

De officiële opening van het Hasselbraampark is op woensdag 13 oktober om 16 uur.
Ontvangst vanaf 15.30 uur in het park, aan de Pottenbakkerstraat.

Marianne de Bie, wethouder Jeugd, Onderwijs en Cultuur verricht om de opening. Zij heeft o.a. 'kindvriendelijke stad' in haar portefeuille. Kindvriendelijk is het park zeker geworden met die prachtige speelplaats, een buurtinitiatief van de werkgroep Groen en Spelen. En wij van de Plukroute hebben gezorgd voor fruitbomen, struiken en bloemen in het park. Pluk van de Petteflet, het boek van Annie M.G. Schmidt waar de naam Hasselbraam uit komt, kan tevreden over ons zijn!
De wethouder zal een 'hasselbraam' planten, en ook vragen we kinderen van de speelplaats, uit de buurt, van de scholen en de buitenschoolse opvang om een struikje te planten. Daarna is er een fruitig  sapje en hapje!

Iedereen is welkom: buurtbewoners, gemeente, sponsors, iedereen die heeft meegewerkt of geïnteresseerd is en natuurlijk onze vrijwilligers.
Neem een schepje mee!

Luciapark officieel geopend

Op 18 september 2021 opende wethouder De Beer officieel het Luciapark door het planten van een tamme kastanjeboom. Hij roemde het initiatief uit de buurt voor de Plukroute. En hij had een nieuwtje: Princenhage wordt een van de 'Groene buurtjes' in Breda, zodat nog meer groene initatieven mogelijk worden. 
Twee aanwezigen kregen een attentie omdat zij, evenals twee anderen die er niet konden zijn, de naam Luciapark hadden voorgesteld. Die naam werd gekozen door de jury.
Er waren zo'n 50 mensen aanwezig. Vrijwilligers, het waterschap en meerdere enthousiaste gebruikers van het park: ouderen uit de appartementen bij het park en mensen die begeleid wonen. Ook tijdens de opening kwamen er regelmatig wandelaars en hondenuitlaters voorbij. Het nieuwe pad en het park voorzien duidelijk in een behoefte! Zie ook het fotoalbum!

Opening Luciapark en Hasselbraampark

Op zaterdag 18 september is het zover. Het Luciapark wordt dan officieel geopend door wethouder Paul de Beer. Inloop vanaf 13.00 uur. Opening om 13.30 uur. Er zal dan een kastanjeboom worden geplant!

En op woensdag 13 oktober opent wethouder De Bie het Hasselbraampark, om 16.00 uur, ontvangst vanaf 15.30 uur.

Welkom!

Krinkels maakt trap en klimtouw

Plukroute Princenhage is bezig met de uitvoering  van het plan voor het Bielooppark. Er is inmiddels een uitkijkpunt over het park aangelegd en wel door Krinkels BV op 10 september. De verhoging (talud) tussen Bielooppark en de Princenhagelaan vraagt om klimmetje omhoog. Plukroute vond Krinkels bereid dit te sponsoren in het kader van hun 65 jarig bestaan. Krinkels is landelijk bekend om het ontwerp, aanleg en beheer van de openbare ruimte op het gebied van groen, infrastructuur, water en sport. Het bedrijf vestigde onlangs haar nieuwe hoofdkantoor aan het Rithmeesterpark, vlakbij het Bielooppark. Samenwerking was snel gevonden!

Op 10 september legden achttien personeelsleden van Krinkels een trap en een klimtouw, de talud op, aan. Leuk om straks met de kinderen even omhoog te klimmen! Want genieten van de natuur kun je op allerlei manieren doen.  

Kijk hier voor het plan voor het Bielooppark. 

Luciapark in bloei

Pas vorig jaar werd het Luciapark aangelegd. En kijk nu eens. Een overvloed aan zomerbloeiers! Het pad rond de vijver wordt al veel gebruuikt. Ga ook eens kijken, u kent de plek daar niet terug!

 

 

Vlinderavond: doe mee!

Vlinders zijn prachtig om naar te kijken. Maar ze zijn ook belangrijk voor de bestuiving van planten. Plukroute Princenhage heeft het plan een Vlindertuin aan te leggen in het Bielooppark, langs de Ambachtenlaan. 
We willen graag weten hoeveel vlinders er rondvliegen in het park, nu en straks als de tuin er is. Daarom gaan we vlinders tellen in het park, en straks ook in het Princeville- en het Luciapark. Om meer te weten over vlinders en ze te leren herkennen organiseren we een avond over vlinders: op dinsdagavond 6 juli om 20.00 uur in De Dobbelsteen. Kars Veling van de Vlinderstichting weet alles over vlinders en komt ons mee laten genieten.
Wil je ook meer genieten van vlinders? Of wil je meedoen met vlinders tellen in de buurt? Geef je dan op! De avond is gratis. Aanmelden kan tot 5 juli via het contactformulier op deze website.

Banner over plan Bielooppark

We hebben een plan gemaakt om het Bielooppark nog afwisselender, mooier en speelser te maken. Je vindt het plan op deze banner die we hebben opgehangen aan de Ambachtenlaan. Uitgebreidere informatie vind je hier.
Je kunt reageren op de plannen tot 14 juni. Graag!

Informatiebord Hasselbraampark

 Vorig jaar hebben we veel geplant in het Hasselbraampark. Nu hebben we ook een informatiebord geplant. Het staat bij de speelplek in het park. Wil je weten welke planten in het park staan? Kijk op het bord. Of op de website natuurlijk!

Eerder hadden we al twee andere borden geplaatst: op de Haagse markt over de hele Plukroute. En bij De Dobbelsteen.
De Plukroute blijft groeien.

Nieuw plan voor het Bielooppark

Voor het Bielooppark aan de Ambachtenlaan heeft Plukroute Princenhage een plan bedacht om het park nog afwisselender en speelser te maken. We willen een Vlindertuin aanleggen! Ook maken we een poel, een speelplek en planten we hier en daar vruchtdragende struiken en een boom.
De omwonenden krijgen een flyer in de bus met het plpan en er komt een banner te hangen aan de Ambachtenlaan. Want we krijgen graag reacties op ons plan!
Kijk hier. En reageer op het plan en filmpje voor 14 juni! 

De Plukroute bloeit!

Lente! Wandel langs de Plukroute en bewonder onze bloeiende fruitboompjes: appels, peren en (op de foto) de pruimenboompjes in het Hasselbraampark. Ook de pas geplante Nashipeer aan het Kerkepad (hoek Doelen) bloeit al. Zelfs het abrikozenboompje in het Luciapark die we net plantten. Vergeet de prachtige krentenboompjes op de Haagsemarkt niet!
De vogels verzorgen er een heerlijk fluitconcert bij.

Zie de bloeiers in het fotoalbum van april!

Filmpje over de Plukroute!

Er staat een filmpje op Youtube over de Plukroute! Het is gemaakt door BredaNu. Kijken!

https://www.youtube.com/watch?v=N9UeJfMeDyE

Kleuren Speuren Tocht

Lekker buiten iets doen in de Carnavalsvakantie (of later)? Voor kinderen van 4-10 jaar heeft de Plukroute een leuke kleuren- en speuren-tocht uitgezet! 
Veel kinderen liepen de Kleuren en Speurentocht al! Bekijk hier een leuk filmpje!

Het boekje heb je misschien al op school gekregen. Of je kunt het afhalen bij bakkers Pol of Lips, slager Meat & More of Multiboek en in het weekend bij Het Roode Hert.
Of download de Kleuren en Speuren Tocht hier!

 

 

Bollen geplant

We hebben veel gedaan met z'n allen in het najaar. Als afsluiting plantten we bij De Dobbelsteen en langs het Rode fietspad Stinzenbollen. Ook de gemeente plantte deze bollen langs het fietspad.
Stinzenbollen zijn bollen die verwilderen. 'Stins' is een Fries woord voor 'steenhuis'. Deze bollen worden al vanaf de 16e eeuw aangeplant op buitenplaatsen rond kastelen en landhuizen. Het worden prachtige bloemtapijtjes. Ga maar kijken in het voorjaar!   

We kijken uit naar het nieuwe jaar. We wensen iedereen een bloemrijk en fruitig 2021!                                                                                                                                                   

Veel nieuwe aanplant!

Dit najaar 2020 is de Plukroute flink uitgebreid. Omdat het in de lente vaak te droog is tegenwoordig, moeten we het hebben van het najaar om nieuwe planten te zetten. De vrijwilligers staken de handen weer uit de mouwen! 
Onze trots zijn de hasselbraamhagen om de speeltuin in het Hasselbraampark. De hagen bestaan o.a. uit bramen en frambozen. Dat wordt smullen over een poos voor de spelende kinderen (en ouders).
Langs het rode fietspad werden wat heesters geplant en op de hoek van de Ambachtenlaan kwamen er Zonnehoeden bij.
Voor langs het Kerkepad maakten we een nieuw plantplan en toen planten maar. Het pad ziet er al speelser uit en het wordt over een poos nog mooier. 
Tenslotte: achter De Dobbelsteen plantten we honingbessen en kruisbessen erbij en in het Luciapark snoeiden we flink.

Leuk dat de Plukroute nu helemaal doorloopt van Haagsemarkt tot het Bielooppark! 

Zie de fotogalerij!

Bankjes in het Luciapark!

 Er staan nu prachtige bankjes bij de vijver in het Luciapark! Met ons logo. Dus na rondje over het pad om de vijver even lekker zitten.

 

Herfst: Tijd om te planten!

De herfst is het ideale seizoen om te planten en te verplanten. De lentes zijn vaak te droog, dat hebben we dit jaar wel gemerkt.
In de agenda zie je de dagen dat we gaan aanplanten. We kunnen ivm Corona maar met vier mensen tegelijk werken. Dus moet je je even aanmelden als je mee wilt doen. Geven zich teveel mensen op, dan wisselen we na een uur. Neem je eigen handschoenen mee! 

In het wijkblad stond een artikel van onze hand over droogte en hitte om je huis. En wat je daar nu in de herfst aan kunt doen!

Lees verder »

Nieuw paadje langs De Dobbelsteen

Eind augustus 2020 legden Plukroute-vrijwilligers een nieuw paadje aan door het perk langs De Dobbelsteen. De houtsnippers die er lagen waren aan vervanging toe. Het paadje wordt enthousiast gebruikt door kinderen. Zo waren veel houtsnippers ook in het perk terecht gekomen. Daarom hebben we nu een duurzamer oplossing: boomschijven. Het is leuk geworden, ga maar eens kijken. En erover heen lopen natuurlijk!  
Zie ook de fotogalerij.

Speurroute!

Vakantie! Blijf je deze zomer in de buurt? Dan kun je nu een speurtocht lopen die langs de Plukroute loopt. Kijken, zoeken, denken en intussen kom je van alles te weten over planten en dieren. De route is 3,5 km, je loopt het in een uurtje, maar ja, dat wordt misschien wat langer met dat gespeur. Je vindt de route hier!

Nu open: Plukroute in Luciapark!

De Plukroute Princenhage is weer gegroeid! En hoe. Tussen de Ettensebaan en de Liesboslaan lag een braak liggend stuk grond rond de afwateringsvijver van IKEA. In samenwerking met de omwonenden, de kinderdagverblijven en de gemeente zijn daar nu fruitbomen en –struiken gekomen, een klein speeleilandje en een rolstoelpad!

Lees verder »

Plan Vlindertuin

Er is weer een belangrijke stap gezet in de Plukroute. Bert Voeten, de landschapsarchitect, en Sifra Timmermans, de hovenier zijn gevraagd om te kijken of een grasveldje aan de Ambachtenlaan in het Bielooppark geschikt zou zijn voor een Vlindertuin. Het antwoord is positief. Zij gaan nu een eerste aanzet maken voor een ontwerp voor deze Vlindertuin. Natuurlijk komt er overleg met de buurtbewoners over dit plan. Maar eerst moet het ontwerp gemaakt worden, de subsidies rond zijn en het Coronavirus voldoende verdwenen zijn. 
Princenhage wordt weer een stukje mooier!

Onderhoud in Corona-tijden

Ook de Plukroute werkt anders in tijden van het Corona-virus. We vergaderen niet meer behalve natuurlijk via internet. Maar: het onderhoud gaat door. Niet met de hele groep vrijwilligers tegelijk, maar met twee of drie, op de bekende afstand: de Plukroute is groot genoeg! Hier hebben we een Whatsapp-groepje voor gemaakt. Ook hebben we de vrijwilligers gevraagd individueel perken te onderhouden: niet snoeien, wel wieden. Want ja, de natuur gaat gewoon door. Gelukkig maar.

Aanplant Kerkepad

De bepanting van het Kerkepad deed het niet goed. Dus kreeg de Plukroute fiat van de gemeente om een nieuw plan te maken voor het pad. Leerlingen van St Maerte, scouting Princenhage en onze vrijwilligers beplantten in februari 2020 samen de border langs het pad. Het is nog niet helemaal af, maar het begin is er! 

Luciapark aangeplant!

Op 7 maart was het eindelijk zover: de schoppen gingen de grond in van het Luciapark! Plukroute-vrijwilligers plantten met zo'n 10 bewoners van de Liesboslaan tientallen bessenstruiken en ook meerdere fruitbomen, o.a. twee abrikozenboompjes. Nu wordt het rolstoelpad aangelegd om de vijver heen. Zie ook de fotogalerij!

Aanplanten Luciapark!

Het Luciapark heeft de afgelopen weken een metamorfose ondergaan: van een rommelig, braakliggend terrein is het veranderd in een uitgestrekt landschapje met water. Deze plaats vraagt om een speelse beplanting, die het park aantrekkelijk maakt om te wandelen en elkaar te ontmoeten. Wij gaan alvast een begin maken; de gemeente plant ook een gedeelte aan. 
We gaan aan de slag op zaterdagochtend 7 maart van 9.00 uur tot 12.30 uur. En verzamelen dus om 9.00 uur in Gasterij D’n Heerlijkheid (Luciastraat 93 A1). Er is een pauze van 10.30 uur tot 11.00 uur.
We vinden het fijn als je erbij bent!

Snoeicursus

In januari moeten de bessenstruiken gesnoeid worden. Daarom verzorgde onze plantenspecialiste, Sifra, een korte cursus voor de vrijwilligers over snoeien. Heel leerzaam, ook voor onze eigen tuin! Daarna gingen we meteen aan de slag. We verwonderden ons over de cassis die je ruikt als je over een tak van de zwarte bes strijkt.  
Dat snoeien was zo weer klaar met een flink aantal mensen!

Start Luciapark!

Begin januari 2020 is de aanleg van het Luciapark gestart! Dit is de nieuwe naaam voor het gebied tussen de Ettensebaan en de Liesboslaan. Met de bewoners is 3 keer overleg geweest over de inrichting en beplanting van dit nieuwe stuk Plukroute. In de afwateringsvijver komt een speeleilandje. Bij het muurtje langs de Ettensebaan komen bramenstruiken. Verder komen er perzik-, noten- en appelbomen en bessenstruiken en vele vaste planten. Dit wordt gefinancierd door Gemeente Breda, VSB-fonds, Prns Bernhardfonds en het Dorpsplatform Princenhage.
De gemeente is nu gestart met het grondwerk. Op 7 maart gaan vrijwilligers van de Plukroute de beplanting doen! Wil je meedoen? Graag! Dan wandel je straks extra trots rond de vijver! 

Kerkplein aanplant

In november 2019 beplantten vrijwilligers van Plukroute Princenhage de halve cirkel grond voor appartementencomplex De Plaetse. Dit in samenwerking met een paar bewoners van dit complex die ons hierover benaderden. Plukroute maakte een beplantingsplan in overleg met de bewoners. De gemeente betaalde de planten.
Zo ziet het Kerkplein er weer mooier uit! 

Wegwijzers langs Plukroute!

Wil je de route lopen? Dat kan nu makkelijker: de wegwijzers zijn aangebracht!
De route is aangegeven met stickers op lantaarnpalen en andere palen langs de weg. En soms hebben we houten paaltjes met een pijltje geplaatst.

Vind je de route ergens onduidelijk? Of zie je iets anders dat niet in de haak is? Laat het ons weten via het contactformulier!

Van Gogh achter De Dobbelsteen

Achter De Dobbelsteen vind je iets bijzonders. Er liggen twee schijven van de boom van Oom Cent, de oom van Vincent van Gogh. Deze boom werd wellicht door Vincent en Theo geplant. De boom moest flink worden teruggezaagd omdat hij achteruit ging. Hij staat achter Huize Mertersem waar Oom Cent woonde.
Dirk Oudshoorn, vrijwilliger bij de Plukroute, gutste en brandde er twee teksten in. Neem een kijkje!

IJsbloemen in juli

Deze mooie bloemetjes zie je onder de grote boom naast de Dobbelsteen. Het is een prachtige bodembedekker die weinig vocht nodig heeft. Delosperma sutherlandii heet het (IJsbloem). Kijk ook naar de andere mooie bloemen in het perk naast de Dobbelsteen. En natuurlijk langs de hele Plukroute!

Plukroute op het Kerkplein

De Plukroute heeft op het Kerkplein in juni 2019 een halfronde cirkel voor appartementencomplex De Plaetse ingezaaid. Dit natuurlijk na overleg met de gemeente en met medewerking van bewoners aldaar. Gekozen is voor Rode klaver, dat eerst zeer aantrekkelijk is voor kwetsbare solitaire bijensoorten. Na afsterven werkt het als een fijnbemester van de grond. In het najaar wordt definitieve beplanting gezet na overleg met de bewoners.

Namen voor 4 parken

Plukroute Princenhage vroeg in het wijkblad om suggesties voor namen voor 4 parken waar de Plukroute doorheen loopt. De straatnamencommissie en gemeente gingen begin juni 2019 akkoord met de vier door ons gekozen voorstellen!
De origineelste naam is Hasselbraampark. Die komt uit 'Pluk van de Petteflat', het beroemde kinderboek van Annie M.G. Schmidt. Deze naam is gekozen voor het park aan de Pottenbakkerstraat. De naam past erg goed: in het boek zijn de volwassenen die een parkje willen bestraten, na het eten van hasselbramen helemaal voor meer speelplekken en meer groen. Spelen én groen worden daar dit jaar nog uitgebreid. Maar hasselbramen bestaan niet in het echt...
Ook drie andere parken kregen een naam: het Bielooppark (langs de Bieloop), het Princevillepark (bij de vijver aan destraat Liesbospark) en het Luciapark (bij de vijver tussen Liesboslaan en Ettense baan). Het laatstgenoemde park gaan we dit najaar beplanten.  

 

 

 

 

Vrijwilligersuitje Appeltern

Op 19 mei 2019 gingen we met z'n allen naar de tuinen van Appeltern: de vrijwilligers van Plukroute Princenhage met die van Princenhage Groen! Een mooie groene 'beloning' voor ons groene werk in Princenhage. Koffie met gebak, rondleiding, lunch en daarna zelf rondkijken; perfect georganiseerd door Carola Skornja. En je kwam ogen te kort: we deden inspiratie op voor onze parken, speelnatuur en onze eigen tuinen. 
Zie ook het fotoalbum!  

29 mei: Inloopavond Luciapark

Op woensdag 29 mei 2019 was er een inloopavond over het stuk Plukroute tussen de Ettensebaan en de Liesboslaan, het Luciapark. Deze avond vond plaats in D'n Heerlijckheid aan de Luciastraat. Het eerdere plan is bijgesteld na overleg met omwonenden. Op basis van de reacties wordt het plan nu bijgesteld door de landschapsarchitect. Met name de veiligheid en de inkijk in tuinen van aanwonenden zal extra aandacht krijgen. Het beplantingsplan wordt nog bekeken door de aanwonenden.  In het najaar gaan we, in samenwerking met de gemeente, aanleggen en aanplanten!

Buiten spelen in het groen

Op 15 mei 2019 was er een inloopavond over de nieuwe speelplekken aan de Pottenbakkerstraat. En over het groen eromheen. Belangstellenden bekeken de ontwerpen en gaven hun mening. Een avond georganiseerd door de werkgroep Buiten spelen en Plukroute Princenhage.

Peertjes en appeltjes

Dat gaat snel! De bloesem is net uitgebloeid (zie vorige nieuwtje). En nu zitten er al de eerste baby-peertjes aan de boom naast De Dobbelsteen!
Ook hangen er mini-appeltjes. Groeien maar.

 

 

Peren in de maak!

Geniet je ook zo van de bloeiende boompjes, struiken en planten van de Plukroute? Naast De Dobbelsteen hebben onder andere de peren in bloei gestaan. Op de foto zie je de bloesem van een Concordepeer. Dat belooft wat voor de herfst. Dan kunnen we peertjes oogsten.
Op dit moment staat er een Kweepeer in bloei in het park aan de Pottenbakkerstraat, op de hoek van de Plateelbakkerstraat. Net aangeplant, nu al bloeien! 

 

Bijenhotel aan De Dobbelsteen

De Plukroute heeft een groot bijenhotel laten maken door Johan van Hoek. Het is prachtig geworden! Eind april hebben we het opgehangen aan De Dobbelsteen (aan de kant van de Leidekkerstraat). Nu maar wachten op de logés!

Zie de fotogalerij voor meer foto's

 

1000 zonnehoeden geplant!

Plukroute Princenhage is opgevrolijkt met maar liefst 1000 gele zonnehoeden (Rudbeckia Fulgida). Ze bloeien lekker lang, van augustus tot oktober. Op een bewolkte dag lijken de bloemen haast licht te geven! Kom kijken in augustus!
Vrijwilligers van de Plukroute hebben deze op 13 april 2019 geplant langs het fietspad tussen de Hovenierstraat en de Ambachtenlaan. Ook de Ambachtenlaan ziet er zo straks prachtig uit bij de oversteek naar het Bielooppark. In het najaar komen er nog heesters bij; het voorjaar was zo snel op gang gekomen in de natuur, dat het te laat werd deze nu nog te planten. 

 

Wat hangt daar?

Juist: een appeltje! Zomaar op de Haagsemarkt. Er staat een mooie wegwijzer die de weg wijst naar de bekendste Princenhaagse bezienswaardigheden. En dus ook naar de Plukroute Princenhage. Vandaar dat appeltje. Dat is een idee van Lidy Meier die het zelf maakte. Bedankt Lidy!

Bord speelbosje

In het speelbosje naast De Eerste Rith legden we, met leerlingen van die school, een poosje geleden een houtsnipperpaadje aan. Jan van Os, van Sociëteit Doel-Punt in De Dobbelsteen maakte een prachtig bord voor de ingang. Dat hebben we op 16 maart 2019 opgehangen! Het hangt aan de ingang van het bosje aan de Witwerkerstraat. Hartelijk dank Jan!

Park langs Ettense baan

Een van de meest uitdagende stukken Plukroute ligt tussen de Liesboslaan en de Ettense baan. Vele partijen, waaronder het Waterschap, zijn hierbij betrokken. Half februari 2019 was er een eerste overleg met de vele geïnteresseerde buurtbewoners. Op basis van de eerste ideeën is een eerste ontwerp gemaakt door de landschapsarchitect. Dit is nu voorgelegd aan de gemeente voor een 'beheertoets'. In de loop van mei is er weer een avond voor omwonenden om te kijken wat zij van het ontwerp vinden.

Fietspad Hovenierstraat

Op 13 maart 2019 was er een tweede inloopavond voor bewoners rond het fietspad tussen de Hovenierstraat en de Ambachtenlaan. Op basis van de ideeën uit de eerdere avond is er een ontwerp gemaakt. Ook uit de tweede avond kwamen weer vele ideeën. Na aanpassing van het ontwerp en een 'beheertoets' door de gemeente, kunnen we gaan planten. Door de warme temperaturen komt de natuur vroeger dan normaal op gang. Dat betekent dat we pas na de zomer kunnen gaan planten. Maar mooi wordt het vast! 

Achter De Dobbelsteen

Over het stukje achter De Dobbelsteen, tussen de Leidekkerstraat en het park, is uitvoerig overleg geweest met de mensen die er naast wonen. Eerst is er een voorlopig plan gemaakt. Dat is in september 2018 besproken met mensen die ernaast wonen en anderen die mee willen denken. Het was een zeer geslaagde inloopavond. Het plan werd waar nodig aangepast. In december en januari 2019, net voor de vorst, konden we dit stuk nog aanleggen.

Park aan Pottenbakkerstraat

In het park aan de Pottenbakkerstraat legden vrijwilligers in voorjaar 2018 fruitbomen en bloemperken aan. Leerlingen van basisschool De Eerste Rith hielpen hierbij. Ook met het aanleggen van een houtsnipperpaadje door het speelbosje naast de school.

Naast De Dobbelsteen

De eerste stukken van de Plukroute zijn al aangeplant. Een perk aan de Leidekkerstraat, naast wijkcentrum De Dobbelsteen, is in november 2017 aangeplant. Wijkbewoners, leerlingen van basisschool Sint Maerte en van de Democratische School Libertad hielpen mee.

Leidekkerstraat

De eerste stukken van de Plukroute zijn al aangeplant. Een perk aan de Leidekkerstraat, naast wijkcentrum De Dobbelsteen, is in november 2017 aangeplant. En in het park aan de Pottenbakkerstraat zijn voorjaar 2018 fruitbomen en bloemperken aangelegd. Vele Princenhagenaars hielpen mee: wijkbewoners en leerlingen van basisschool Sint Maerte, van basisschool De Eerste Rith en van de Democratische School Libertad.

Top