Elfenbloem
Epimedium grandiflorum

Deze bodembedekker met zijn fijne, bijna sprookjesachtige bloempjes is er in verschillende kleuren van roze, rood, geel, wit naar paars. Het is een mooie aanwinst voor de Plukroute. Het is niet duidelijk waar de ‘Nederlandse’ benaming vandaan komt. Maar als je kijkt naar de bloem (die iets weg van een dansende elf) is dit niet moeilijk te bedenken. Klein en fijn past wel prima bij deze plant met een maximale groeihoogte van 30 cm.

Groeit het best in de schaduw van grotere planten en heesters. Elfenbloem is ideaal als opvulling of bij donkere half/schaduwrijke tuinen. Zijn rol in de Plukroute is dan ook niet anders dan in reguliere tuinen, waar hij bodems en borders kleurt. Groeit het liefs op licht humusrijke grond waar niet te veel vocht bij kan komen.

Bloeiperiode: april-mei

Pluktijd: gezien zijn fijne tere bloempjes niet aan te raden

Wat kun je oogsten: n. v.t.

 

Top