Muskuskaasjeskruid
Malva Moschata

Mensen die een voorkeur hebben voor de ‘natuurlijke’ stijl tuin kennen Muskuskaasjeskruid vast en zeker! Deze veldbloem wortelt vrij gemakkelijk en is dan ook regelmatig te vinden in bermen en verwilderde perkjes. Muskuskaasjeskruid dankt zijn naam aan de vorm van de zaaddoos en aan de geur van het blad die bij het wrijven iets weg heeft van kaas. Vlinders zijn dol op de bloesem van deze plant! Muskuskaasjeskruid heeft ook een medicinale werking. Het helpt tegen huidaandoeningen zoals eczeem en puisten. Hiervoor gebruik je verse bladeren (gekneusd) die een aantal uren moeten weken in koud water, om vervolgens de huid te wassen met het vocht.

Bloeiperiode: juni-augustus

Pluktijd: juli

Wat kun je oogsten: de bloemen (snijbloem voor boeket) en bladeren (als medicijn).

 

Top