Chinees klokje - Forsythia
Forsythia

Met zijn heldere gele kleur en opvallende bloemen is het een mooie verschijning in elke tuin. Wanneer de meeste planten nog zonder blad zitten, bloeit Chinees klokje al volop in het vroege voorjaar. Als de bloesem uitgebloeid is en het blad zich gaat ontwikkelen, verandert Chinees klokje van een uitbundige naar een onopvallende heester.

Chinees klokje is een gemakkelijke plant en is goed bestand tegen hoge en lage temperaturen. Stelt geen hoge eisen aan de bodem en kan elk jaar drastisch gesnoeid worden (na het uitbloeien van de bloesem). Een Chinees klokje is een ideale plant voor de beginnende tuinier en past zo’n beetje in elke tuin.

De bloemen zijn eetbaar. Gebruik ze bijvoorbeeld ter garnering in een salade.

Bloeiperiode: maart-april

Pluktijd: begin maart-april

Wat kun je oogsten: houtige takken met gele bloemen voor in voorjaarsboeket, gele bloemen

Top