Gele en rode frambozen
Rubus idaeus (Golden everest, Malling promise en Glen ample)

De framboos behoort tot de rozenfamilie en is een zusje van de braam. Framboos is een heester en wordt in Europa sinds de middeleeuwen gekweekt om te eten. De framboos is een geliefde plant bij hommels en bijen.
Wanneer de framboos rijp is, is hij gemakkelijk te plukken; hij laat snel los van de plant. Je moet dit voorzichtig doen, anders knijp je hem fijn. Frambozen zijn erg gezond en bevatten verschillende vitaminen en vooral mineralen. Frambozen zijn vruchten die bijzonder rijk zijn aan vezels.

Gele framboos Rubus idaeus Golden Everest
De Golden Everest is een gele zomerframboos met bijzonder sterke eigenschappen. Hij geeft lichtgele, grote vruchten met een heerlijk zoete smaak. De productie is hoog. De vruchtjes zijn niet allemaal tegelijk rijp. Dit verspreidt het seizoen een beetje. Golden Everest is goed resistent tegen ziekten.

Rode framboos Rubus idaeus Malling Promise
De Malling Promise heeft lekkere zoete frambozen; middelgrote, rozerode vruchten. De vruchten zijn vroeg tot middentijds, dis vroeg, rijp.  Het is een bijzonder sterk ras en vrij ongevoelig voor ziekten. De productie is vrij hoog. 

Rode framboos Glen Ample
Deze stekelloze framboos geeft zeer grote, zoet-aromatische vruchten. Omdat er geen doorns aanzitten die de oogstvreugde kunnen bederven, is deze framboos ook bij kinderen erg geliefd. Gedurende een lange periode kunt u massa’s glanzende rode frambozen plukken, vers eten of tot jam, gebak enz. verwerken. Omdat de plant slechts twee meter hoog wordt, is deze framboos ook voor kleine tuinen zeer geschikt.

Bloeitijd: eind mei-eind juni

Oogsttijd: juni/juli

Wat kun je oogsten: de vruchten

Recept 

Frambozen-balsamico-muffins 
Een lekker recept vind je hier.

 

 

 

 

 

Top