Zoete kers (halfstam)
Prunus Avium

Ook wel de Zoete kers of Kriek genoemd. Prunus Avium is de Latijnse benaming van een prachtige inheemse plantensoort, die van nature voorkomt in grote delen van Europa. Deze boom is uitermate geschikt om toe te passen in landschappelijke, weelderige en open hagen. De Zoete Kers is zeer aantrekkelijk aangezien deze boom het hele jaar door een prachtig uiterlijk bezit. Rond de maand april groeien er opvallende witte bloemen aan deze boom. Daardoor komen en er veel vogels en vlinders op deze Kriek af.

De vruchten die in de zomer en nazomer en soms nog in de herfst te zien zijn, hebben de duidelijke vorm van kleine kersen en zijn rood tot paarsachtig zwart.

Bloeitijd: april

Oogsttijd: juli-najaar

Wat kun je plukken:  de vruchten

Recept

Kersencakejes
Kijk voor een lekker recept hier

Top