Luciapark

Tussen de Liesboslaan en de Ettensebaan lag een braak terrein met een vijver die bedoeld is als afwatering van het dak van IKEA. De Plukroute loopt nu door dit stuk Princenhage. 

In februari 2019 vond een eerste overleg met omwonenden plaats. Op basis van hun ideeën ontwikkelde de landschapsarchitect een plan. Dat is in mei weer aan de buurt voorgelegd. In juli is er overleg geweest met de bewoners van wie de tuinen direct grenzen aan het park. Hun wensen op het gebied van beplanting zijn zoveel mogelijk meegenomen in het plan. Trouwens, de perzikbomen in het plan zijn vervangen door abrikozenbomen.  Zo’n 10 omwonenden en een groep vrijwilligers van de Plukroute staken op 7 maart 2020 de handen uit de mouwen en plantten de fruitbomen en bessenstruiken aan. De gemeente plantte meer bomen en struiken aan en zaait nog bloemrijk gras in. Zie het plan hieronder.

Ook voor ouderen, kinderen en honden
Op het terrein van Lucia- Thebe wonen veel mensen die slecht ter been zijn. Door de aanleg van het rolstoelpad rond de vijver kunnen ook zij nu een leuk ommetje maken.
Ook aan kinderen en honden is gedacht. Kinderen kunnen via stapkeien naar een klein speeleilandje in de vijver. En er is een terreintje voor honden.

Bijdragen
Dit pad kon tot stand gebracht worden dankzij gemeente Breda, subsidies en donaties van Prins Bernhard Cultuurfonds, VSB, Princenhage Groen en enkele particuliere donaties uit Princenhage. En door de ING stemactie kreeg de Plukroute nog eens € 1500,- voor het plaatsen van 2 bankjes.  Hartelijk dank aan de gulle gevers en stemmers!

Opening
Door de Coronacrisis is een evenement rond de opening nu niet mogelijk. Volg ons nieuws. Intussen kan iedereen gebruik maken van het park! 

Zie ook het fotoalbum!

   

Top