Centrum

Haagsemarkt

De vernieuwde Haagsemarkt is op 1 september 2019 geopend. Er is nu meer ruimte voor allerlei evenementen. Er staan 6 verplaatsbare plantenbakken met onder andere kleine krentenboompjes (Amelanchier lamarckii). In het voorjaar witte bloesem, in de herfst prachtige rode kleuren. 
Ook zijn er twee Winterlindes (Tilla cordata) en een Kornoelje (Cornus) door de gemeente geplant.
Al deze beplanting is geen onderdeel van de Plukroute en wordt onderhouden door de gemeente. Maar de krentjes zijn heerlijk om te plukken. 

Tegenover de bakker staat het informatiebord op de markt waar de hele Plukroute op te zien is.
En heb je de wegwijzer met het appeltje eraan (gemaakt door Lidy Meier) al gezien? Van hieruit kun je de route lopen aan de hand van de wegwijsstickers en paaltjes.

 


Kerkplein bij De Plaetse

De Plukroute heeft op het Kerkplein in juni 2019 een halfronde cirkel voor appartementencomplex De Plaetse ingezaaid. Dit natuurlijk na overleg met de gemeente en met medewerking van bewoners aldaar. Gekozen is voor Rode klaver, dat eerst zeer aantrekkelijk is voor kwetsbare solitaire bijensoorten. Na afsterven heeft het gewerkt als een fijnbemester van de grond. In het najaar is de definitieve beplanting erin gezet in samenwerking met de bewoners. Zie het beplantingsplan hieronder. In het midden prijkt een Magnolia (Tulpenboom).
Zie ook het fotoalbum.

 

 

Kerkepad

De bepanting van het Kerkepad deed het niet goed. Dus kreeg de Plukroute fiat van de gemeente om een nieuw plan te maken voor het pad. Leerlingen van St Maerte, scouting Princenhage en onze vrijwilligers beplantten in februari 2020 samen de border langs het pad. Bekijk ook de fotogalerij!

          
            Beplantingsplan Kerkepad 1
  Beplantingsplan Kerkepad 2


Nieuwe Heilaarstraat

De Nieuwe Heilaarstraat is weer wat groener. Er is eerder al een bloemenperk aangelegd door de gemeente. Nu is er op 26 oktober een nieuw perk aangeplant.  Dit perk is een onderdeel van Plukroute Princenhage. Karin van Noort die in de straat woont, nam hiervoor het initiatief, in het kader van Groene Buurtjes (tegels eruit →groen erin). Het beplantingsplan vind je hier.
Deze perken zijn een voorproefje op de aanleg van meer groen in de straat in het najaar van 2023. Dit alles gebeurt in nauwe samenwerking met de buurtbewoners, Plukroute Princenhage en de gemeente.

 

Beplantingsplan Perk Nieuwe Heilaarstraat voor drukkerij oktober 2022 1
Beplantingsplan Perk Nieuwe Heilaarstraat voor drukkerij oktober 2022 2
Top